Fyzické příznaky – reakce našeho organismu 

24. 02. 08:09

Neustálé napětí a vnitřní neklid uvádí naše tělo do trvalé pohotovosti. Mezi typické fyzické příznaky patří svalové napětí, chronické bolesti hlavy a zad. Také náš trávicí systém se často bouří a způsobuje nám zažívací obtíže.

Shutterstock 1523331950

Kromě poruch spánku a zvýšené podrážděnosti se může projevit i tachykardií nebo bušením srdce, závratěmi nebo zvoněním v uších. Toto pískání, syčení nebo zvonění v uších se nazývá tinnitus. I to může být průvodním jevem neustálého stresu a z něj plynoucího vnitřního neklidu.

Je třeba si uvědomit, že příčinou fyzických potíží může být naše psychika 

Co se vlastně děje v našem těle? 

Náš nervový systém má přirozený stimulační filtr. Denně nás totiž bombarduje nekonečné množství věcí, na které musíme reagovat podle příslušné situace. Přesně tyto podněty náš mozek vnímá jako první. Poté jsou směrovány do našeho stimulačního filtru, který vybírá a zpracovává všechny tyto informace. Náš centrální nervový systém rozlišuje mezi inhibičními (tlumící) a excitačními (stimulační) nervovými buněčnými strukturami. Pouze když jsou oba systémy v rovnováze, může vnímání a zpracování podnětu probíhat normálně. 

Pokud je stimulační filtr vadný, nervové buňky se nakonec příliš „nabudí“. 

K této nadměrné stimulaci nervových buněk může vést právě trvalé přepětí a přetížení. Můžete si to představit takto: Do ​​nervové buňky proudí příliš mnoho impulzů a uvolňuje se příliš mnoho stimulujících látek. To vede k přebuzení a zpracování podnětu se dostane do nerovnováhy. A právě to se projevuje vnitřním neklidem a přetrvávající nervozitou. 

Jak zpátky do klidu a pohody 

Pokud chcete tento začarovaný kruh prolomit, měli byste postupovat krok za krokem. Zaměřte se na příčiny vnitřního neklidu a snažte se snížit stres a zbavit se tlaku svého každodenního života.  

Existují také rostlinné léky s relaxačním účinkem. Například Lavekan® pomáhá v těchto případech díky léčivým účinkům levandulového oleje, který je jeho hlavní složkou. Pomáhá právě proti vnitřnímu neklidu, pocitům úzkosti, a z toho plynoucím poruchám spánku. Lavekan® je účinný, dobře snášený a nezpůsobuje závislost ani únavu během dne. 

 

Pomoci vám může Lavekan®

Levandulová silice obsažená v léku Lavekan® působí na nervový systém, kde napomáhá k navození vnitřního klidu, a tím i lepšímu spánku.

Neustálé obavy vysilují tělo i mysl. Relaxace je tedy velice důležitá. I chvilka oddechu může pomoci nastolit vnitřní rovnováhu a dobít baterky.

Provedené klinické studie navíc ukazují, že Lavekan®

  • není návykový
  • nezpůsobuje únavu a ospalost
  • nemá interakce s jinými léky
  • je obvykle dobře snášen
tips

Stačí 1 kapsle denně.

Tip pro užívání: Někteří pacienti si po užití přípravku Lavekan® všimnou vůně levandule. V tomto případě se doporučuje užívat Lavekan® se sklenicí neperlivé vody, během jídla nebo před spaním.

Kde koupit Lavekan®?

Žádejte ve své lékárně nebo kupte online

Koupit online již od 223 Kč na měsíc!
Balení Lavekan®



Vyrobil: GravaStar s.r.o.